fbpx

JEDINSTVENA I OGRANIČENA PONUDA SADA DOSTUPNA

SAZNAJTE VIŠE
close

Pored sunčanih plaža, Luštica Bay je dom nekih od najboljih restorana u Crnoj Gori. Sa toliko vrhunskih restorana rasutih po naseljima i duž šetališta marine, imate veliki izbor. Želite najbolji lokalni restoran sa morskim plodovima, svježu mediteransku kuhinju ili klasično italijansko jelo? Na pravom ste mjestu. Takođe možete probati tradicionalnu crnogorsku hranu, poput čuvenog njeguškog pršuta. Slično italijanskom ‘prosciutto crudu’, ovaj suvo-cureni mesni proizvod dolazi iz obližnjeg sela na padinama planine Lovćen. Planinski i morski vazduh se miješaju dok se pršut suši, dajući mu poseban ukus i aromu, zajedno sa bukovinom koja se koristi za dimljenje. Mnogi restorani na šetalištu takođe služe lokalne sireve i masline – brežuljci oko poluostrva Luštica su prekriveni mediteranskim kamenim borom i maslinama.

Dakle, pripremite se za ukuse koji otvaraju apetit – i zadivljujuće poglede. Ovih top 8 restorana su takođe neki od najboljih restorana sa pogledom u Mediteranu. Večera na terasi je savršena za uživanje u predivnom prizoru, dominiranom plavim nebom i morem, okruženim bujnim zelenim brdima.


Davidović bakery
Pekara Davidović

Pekara Davidović

Započnite novi jutarnji ritual: prošetajte promenadom na doručak u ovoj zanatskoj pekari: primamljivi kroasani, krofne, peciva i svježi hljeb iz rerne. Uživajte u ukusnoj kafi, svježe cijeđenim sokovima i pogledu na Mediteran. Osnovana prije 30 godina, ova porodična pekara je jedna od najboljih pekara u Tivtu i sada je posvećena stvaranju ukusnih trenutaka u Luštici Bay.

Pekara Davidović je poznata po svojoj primamljivoj ponudi tradicionalnih balkanskih bureka, ukusnih paketa vrućeg, lisnatog tijesta, punjenih slatkim ili slanim delicijama. Njihov burek sa jabukama i trešnjama je veoma popularan, kao i sočno meso, otopljeni sir, špinat i druge varijante. Pokupite svježi hljeb ili ukusnu pitu za ponijeti kući. Bogati čokoladni kolač je posebno ukusan.


21 Restaurant Luštica Bay
21 Restoran Luštica Bay

Restoran 21

Jedan od najpopularnijih restorana morske hrane u Crnoj Gori, 21 nudi meni “iz mora na sto” sa svježom ribom, školjkama, ostrigama, divovskim tigrastim kozicama i tartarom od tune. Večerajte na predivnoj terasi ili u privlačnom, ali ušuškanom restoranu, s tonovima toplog pijeska, azura i akvamarina. Opuštajuća muzika doprinosi prijateljskoj atmosferi ovog traženog mjesta za parove, prijatelje i porodice.

Počnite sa cevicheom za eksploziju ukusa sa svakim zalogajem: svježa riba natopljena u pikantnom limetu, slatkom kokosovom mlijeku, narandži, medu, kurkumi i tragom čilija. Još jedan lokalni favorit je primamljiva pečena riba, koja je posebno božanstvena kada se upari sa čašom ohlađene Malvazije iz Zenta Vinarije Vučinić. Grožđe je iz vinograda porodice Vučinić u blizini regiona Skadarskog jezera.

21 Restaurant Luštica Bay
21 Restaurant Luštica Bay

Probajte izuzetnu salatu od hobotnice, dopunjenu delikatnim sosom sa nagovještajima balzamičnog sirćeta, senfa i meda – pravi hit među gostima.

Maštoviti kokteli su neodoljivo privlačni, kao i aromatična Višnjeva Rakija, tradicionalna balkanska rakija. Pažljivo osoblje može vam pomoći da se snađete u obimnoj vinskoj listi i preporuči najbolje vinske parove za različita jela.

Pravi ljubitelji mesa jednostavno moraju probati čuveni crnogorski Njeguški pršut. Ili se prepustite izazovnom Tomahawk Steaku iz restorana 21, sušenom do savršenstva 45 dana. Steak je savršeno uparen sa velikom čašom hrastovog Vranac Barrique crvenog vina, takođe iz lokalnih vinograda. Domaći pesto dodaje pikantnu notu odličnom carpacciu od govedine. Tu je i primamljiva selekcija lokalnih sireva napravljenih po italijanskim i francuskim receptima. Desert je još jedan razlog da se zadržite u 21, do zalaska sunca ili čak i duže.


Ciao Bella Gelateria Lustica Bay
Ciao Bella Gelateria Luštica Bay

Ciao Bella Gelateria

Sorbe od zalaska sunca? Sa Proseccom? Zašto da ne? Iskušenje je preveliko sada kada je predivna Luštica Bay dom najboljem gelatu u Crnoj Gori. Porodična Ciao Bella Gelateria ima terasu pored marine dovoljno lijepu za čajanku (ili zabavu uz kapućino ili čak šarenu koktel zabavu), sa slatkim poslasticama posluženim na elegantnom porculanu.

U vrelim, sunčanim danima, zaronite u osvježavajući gelato od Limuna i Bosiljka – kiselkast, sladak, nebeski. Potpisni Ciao Bella gelato balansira osvježavajući nar sa svilenkasto glatkom bijelom čokoladom i klasičnim italijanskim ukusom pistaća. Ili se potpuno prepustite kremastom, hrskavom svijetu gelata od Pistaća Pesta ili Lješnjaka.

Prepustite se delikatnoj tarti od krem brulea sa sočnim crvenim bobicama. Naručite dugu pastelnih makarona. Ili se smjestite za pravu poslasticu, tople vafle prelivene tečnom čokoladom i svježim jagodama. Otvoreni su za doručak, pa svratite na zdravu zdjelu ovsene kaše posute svježim bobicama i voćem. Ako usput uzmete i keks ili dva, mi nećemo reći.


The Spot, The Chedi Luštica Bay
The Spot, The Chedi Luštica Bay

The Spot, The Chedi Luštica Bay

Hotel The Chedi Luštica Bay sa pet zvjezdica dom je nekoliko najboljih restorana u Crnoj Gori, uključujući The Spot, elegantnu brasserie koja se proteže na dobrodošlu terasu duž šetališta.

Doplovite s plaže ili bazena na ručak na otvorenom, privlačnu večeru ili koktele na terasi. Kako sunce zalazi, viseća rasvjeta dobija sjajni sjaj, a živa muzika dodaje živahnu atmosferu. Iskusni miksolozi služe koktele kroz noć, sa receptima koji sadrže lokalno sakupljene biljke. Probajte fine crnogorske vina ili zanatska piva iz lokalnih mikropivara.

Meni za ručak uključuje inovativne salate, kao što su salata od lubenice i halumija i „Krastavac upoznaje borovnice“, sa domaćim ukiseljenim borovnicama, slatkim lukom i kozjim sirom. 

Probajte ukusni burger i impresivni veganski burger, koji su oba veoma popularna. Izaberite ceviche sa tunom, oradom ili škampima, svaki poslužen sa sorbetom od lubenice. Crnogorski plato uključuje tradicionalne delikatese kao što su kozji kulen, masline, lokalni crnogorski sirevi i pršut. Večera u The Spotu je malo formalnija, sa jelima kao što su pečeni crveni barbun sa milfej krompirom. Grilovani brancin priprema se kao tradicionalna crnogorska Buzara. Jela Buzara uključuju morske plodove i bijeli ili crveni sos napravljen od vina, bijelog luka i začina (i za crveni sos, paradajza). Buzara ima mnoge varijacije među različitim obalnim selima. The Spot služi ukusnu crvenu Buzaru, sa školjkama, gnudi pastom, konfitom od trešnjinog paradajza, paradajzom, cimetom, zvjezdanom anisom, klinčićima i bazga uljem.

The Spot, The Chedi Luštica Bay
The Spot, The Chedi Luštica Bay

Postoji primamljivo grilovano morsko plodovi i steak, od hobotnice i cijele morske basse do Crnogorskog File Mignona, Black Angus Ribeye ili ultra-tender Wagyu Ribeye. Pasta uključuje torteline od mrkve, kremasti rižoto sa jadranskim škampima ili domaći bazilik gnocchi. Lava kolač je spektakularan način da zaokružite veče – možda će vam trebati da ga podijelite.

Za doručak, započnite zdravo sa Really Green Smoothie Bowl, sa avokadom, kivijem i listovima kelja – ili nešto malo više dekadentno. Benedict od lososa je jednostavno božanstven. Ako imate slatki zub, uživajte u palačinkama od kiselog mlijeka začinjenim sa karamelizovanim šećernim sosom i sezonskim bobicama, ili dekadentnim danskim vaflima sa voćem, čokoladom i lješnikom, te kremom Chantilly. Takođe ćete obožavati stručno pripremljenu mediteransku kafu.


Villa Cesare Lustica Bay
Villa Cesare Luštica Bay

Restoran Villa Cesare

Ova autentična italijanska trattoria nudi rustičnu italijansku kuhinju, sa svježim lokalnim sastojcima (kao što je njeguški pršut) i porodičnim receptima koji se prenose s koljena na koljeno. U srcu mnogih recepata je potpisni paradajz sos porodice.

Započnite sa ukusnim tartarom od tune ili klasičnim carpacciom od govedine posluženim sa rukolom i parmezanom reggianom. Tradicionalna jela od paste dobijaju dodatni sjaj, kao što su Linguine al Frutti di Mare, obilato punjeni škampima, kozicama, lignjama, školjkama i dagnjama.

Villa Cesare & Tony's Bar
Villa Cesare & Tony’s Bar

Jednostavno morate probati Gnocchi alla Romana, napravljene po ličnom receptu Nonne Gigi. Sam miris (sa tek naznakom muškatnog oraščića) prenijeće vas na italijansko selo. Upotrijebite ga sa zrelim, okruglim Tignanellom, jednim od takozvanih Super Toskana, modernih crvenih vina koja osvajaju nagrade širom svijeta.

Da li ima pizze? Certo. Pripremljena jednostavno i stručno, prema najboljoj italijanskoj tradiciji, sa tankom i hrskavom korom, domaćim sosom Nonne i savršeno otopljenim mocarelom.

Zadržite se na desertu, možda na svilenkasto glatkoj panna cotti, tiramisu ili dekadentnom Tortinu Cioccolato Fondente, posluženom sa sladoledom. Tony’s Bar je vanjski bar Ville Cesare, gdje možete uživati u osvježavajućim koktelima i živopisnim DJ ritmovima. To je savršeno mjesto za revitalizirajuće piće i razgovor s spektakularnim pogledom na Mediteran.


Spilja Lustica Bay
Restoran Špilja Luštica Bay

Špilja

U Špilji, fokus je na stvaranju nezaboravnog iskustva. Razumiju da sjajan obrok nije samo o okusima, već i o senzornim elementima koji ga okružuju – aromama, teksturama, zvucima i ambijentu. Sve se spaja kako bi se stvorilo ne samo ukusno iskustvo večere, već i nezaboravno sjećanje. Restoran je smješten na dahovitoj lokaciji, s vanjskim sjedištima koja gledaju na zapanjujuću prirodnu pećinu i duboko plavo lagunu. Meka muzika i promišljeno aranžirane dekoracije stolova doprinose intimnoj atmosferi, postavljajući scenu za izuzetan obrok.

Špilja se ponosi prikazivanjem svježe ulovljene ribe i morskih plodova kao zvijezda njihovog menija. S pažljivim procesom odabira koji osigurava svježinu i kvalitetu, ti sastojci se pripremaju koristeći fuziju tehnika iz cijelog svijeta. Prepustite se njihovom ukusnom potpisnom carpacciu ili tartaru, vješto izrađenom s savršeno uravnoteženim okusima. Ovi svježi favoriti su posebno divni na vruć ljetni dan.

Spilja Lustica Bay
Špilja Luštica Bay

Za one koji cijene meso, Špilja nudi neodoljivu ponudu. Nabavljaju meso najvišeg kvaliteta hranjeno travom iz različitih dijelova svijeta, stručno kuhano kako bi prirodni okusi mesa došli do izražaja. Ovi ukusni specijaliteti će vaše okusne pupoljke odvesti na međunarodno putovanje, zadovoljavajući čak i najzahtjevnije ljubitelje mesa.

Jedno od preporučenih jela restorana je italijanska burrata, divna kombinacija kremaste burrate, svježih trešanja i hrskavog domaćeg kruha. Ovo ukusno jelo je posebno popularno ljeti, nudeći osvježavajuću i laganu opciju koja će vas ostaviti željnim još.

Kuhari u Špilji pažljivo koriste samo najfinije sezonske i lokalne sastojke. Od njihovog domaćeg pršuta, sušenog na planinskom zraku, do zanatskih sireva i svježe ubranih slatkih paradajza, svaki element je ručno biran svakodnevno od strane samih kuhara. Ova posvećenost kvaliteti i upotrebi autentičnih lokalnih okusa služi kao temelj njihovog menija.

U Špilji, večera je više od obroka. To je uronjeno iskustvo koje oduševljava sva čula, ostavljajući trajan utisak i želju za povratkom radi još njihove izuzetne kuhinje.


Luca - Lustica Bay
Luča – Luštica Bay

Restoran Luča

Prepustite se uživanju u restoranu Luča, prvom nacionalnom restoranu u Luštici Bay. Ovdje je sve dizajnirano kako bi se promovisala društvena atmosfera i omogućilo iskustvo otvorene kuhinje. Gosti mogu posmatrati vješte kuhare na djelu, koristeći njihovu kulinarsku magiju da ožive divne okuse. Jela inspirisana Mediteranom, koja umjetnički spajaju klasične kontinentalne okuse s lokalnim elementima, zauzimaju centralno mjesto u restoranu Luča. Meni odražava duboku strast vlasnika prema crnogorskoj kuhinji i tradiciji, koju sada dijele sa svojim gostima kroz njihove zadivljujuće kreacije. Čak i ime Luča utjelovljuje crnogorski identitet, simbolizujući svjetlost, sjaj i toplinu, predstavljajući težnju restorana da bude svjetionik izuzetne hrane i gostoprimstva u Luštici Bay.

Luca restaurant Lustica Bay
Luča restoran Luštica Bay

Dok Luča izvrsno poslužuje jela od morskih plodova, zahvaljujući mediteranskim uticajima, njihove lokalne specijalitete su ti koji zaista privlače pažnju. Sušeni pršut iz Luštice, koji podsjeća na španski i italijanski pršut, i crnogorski sirevi krase meni, nudeći gostima priliku da uživaju u autentičnim lokalnim okusima pažljivo pripremljenim od strane ekspertnih kuhara. Noga jagnjeta, kuvana prema tradicionalnom receptu i pečena pod plamenom, ispunjava restoran neodoljivim aromama. Do trenutka kada stigne do stola, meso je mekano i sočno. Osim toga, kotleti od jagnjeta začinjeni su pažljivo odabranim začinima i biljem, podižući već raskošan okus mesa na nove visine.

U Luči je cilj zadovoljiti svačije preferencije, a meni uključuje raznovrsne ukusne veganske i vegetarijanske opcije koje ističu povrće kao zvijezdu. Kuhari vješto kombinuju sezonsko povrće, biljne proteine i aromatične začine kako bi stvorili iskustvo obroka obilato svježim, prirodnim okusima. Uživajući u obroku, razmislite o dopuni sa čašom vina iz opsežne vinske liste restorana. Selekcija sadrži raznolik spektar crnogorskih vina pažljivo odabranih zbog njihovog kvaliteta i majstorski uparenih s autentičnim lokalnim okusima menija. Za zaključak nezaboravnog gastronomskog putovanja, prepustite se jednom od neodoljivo dekadentnih deserta Luče.


popov premium pub lustica Bay
Popov Premium Pub Luštica Bay

Popov Premium Pub

Zakoračite u Popov Premium Pub, sjajnu verziju tradicionalnog rustičnog paba. Ovaj jedinstveni objekat bez napora spaja udobne i elegantne elemente, nudeći atmosferu i šarm premium paba. Sa pažljivo dizajniranim dekorom i raznolikim namještajem, uključujući udobne kutke, vanjsko sjedenje i pozornicu, Popov pruža savršeno okruženje za noćni izlazak s prijateljima ili opuštajuće piće na suncu.

Kada je riječ o pićima, Popov se može pohvaliti jednom od najfinijih selekcija piva u gradu. Bilo da preferirate favorite poput Paulanera, Erdingera, Stella Artoisa, Peroni Nastro Azzurro ili Guinness, pronaći ćete svoje savršeno pivo. Za ukus autentičnosti, upustite se u lokalna iskustva s Nikšićkom, ili za avanturiste, prepustite se regionalnom favoritu, Rakiji!

Popov Pub Lustica
Popov Pub Luštica

Ostajući vjeran svojim korijenima paba, Popov služi obilne porcije odlične hrane iz paba. Njihov meni je ispunjen klasičnim jelima iz paba i bistroa, sa istaknutim jelima kao što su “Popov potpisni burger” ili primamljivi “Specijal za 2” – zajedničko jelo prepuno hrskave piletine, pržene mocarele, prstenova luka, lokalne crnogorske njeguške kobasice, aromatičnog krompira, rukole i sušenog paradajza.

Ako tražite živahno veče, Popov redovno domaćinuje žive bendove tokom ljetnjih mjeseci. Iskoristite tople večeri, zgrabite hladno piće i uživajte u živahnoj atmosferi Piazze Centrale.


Kao što vidite, sve što poželite jesti nalazi se na meniju u Luštica Bayu, za opušten doručak, ležeran ručak ili ukusnu večeru. Rezervišite svoje mjesto sada da biste osigurali najbolji sto, ili jednostavno svratite – uvijek možete očekivati ​​toplu dobrodošlicu.


Rezervišite svoj nezaboravan boravak u Luštici Bay

Stay at Lustica Bay

Da biste u potpunosti doživjeli Lušticu Bay, uključujući njene očaravajuće poglede, gurmanske ponude i živopisne događaje, pozivamo vas da provedete nekoliko dana ovdje. Iskoristite naše posebne promocije za iznajmljivanje apartmana i otkrijte sve što ovo fascinantno odredište ima za ponuditi.