fbpx

JEDINSTVENA I OGRANIČENA PONUDA SADA DOSTUPNA

SAZNAJTE VIŠE
close
%title

Kada razmatrate svoju sledeću životnu fazu, izbor destinacije za penzionisanje je značajna odluka. Crna Gora, sa svojim predivnim pejzažima, bogatom kulturom i gostoljubivom zajednicom, nudi idilično okruženje za penzionere koji traže mir, avanturu i pristupačnost. Ovaj tekst će istražiti zašto bi Crna Gora, a posebno Luštica Bay, trebali biti na vrhu vaše liste za penzionisanje.

Zašto se penzionisati u Crnoj Gori?

Crna Gora je skriveni dragulj na Balkanskom poluostrvu, nudi savršen spoj istočnoevropskih i zapadnoevropskih uticaja. Njena jedinstvena pozicija gdje se graniči sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Kosovom i Albanijom, i pozicionirana samo 42 milje preko Jadrana od Italije, daje joj raznoliku kulturnu baštinu. Evo zašto se Crna Gora ističe kao raj za penzionere:

  1. Predivna Priroda: Od dramatičnih planinskih poveza do netaknute obale i UNESCO-ve Svjetske baštine, Crna Gora je vizuelni užitak. Bilo da uživate u planinarenju, jedrenju ili jednostavno upijanju ljepote prirode, ova zemlja nudi beskrajne mogućnosti.
  2. Pogodna Klima: Jadranska obala uživa u mediteranskoj klimi sa toplim, suvim ljetima i blagim, vlažnim zimama, savršenim za aktivnosti na otvorenom tokom cijele godine. Unutrašnja područja pružaju hladniji kontrast, idealan za one koji uživaju u zimskim sportovima.
  3. Pristupačni Troškovi Života: U poređenju sa Zapadnom Evropom, Crna Gora nudi niže troškove života, čineći je atraktivnom opcijom za penzionere sa fiksnim prihodima. Sve od odlaska u restoran do zdravstvene zaštite je povoljnije, bez kompromisa u kvalitetu.
  4. Rastuća Ekonomija i Stabilnost: Sa stabilno rastućom ekonomijom vođenom turizmom, energijom i infrastrukturom, i očekivanim budućim pridruživanjem EU, Crna Gora nudi stabilno i obećavajuće okruženje za penzionere.
  5. Pristupačnost: Crna Gora je dobro povezana sa dva glavna aerodroma u Podgorici i Tivtu, kao i bliskim aerodromom u Dubrovniku u Hrvatskoj. Luka Bar takođe pruža trajektne usluge do Italije, čineći putovanja pogodnim.

Da li je Crna Gora dobro mjesto za penzionisanje?

Apsolutno! Zapanjujući pejzaži Crne Gore, ljubazni lokalci i opušteni tempo života čine je idealnom destinacijom za penzionisanje. Kombinacija prirodne ljepote i modernih sadržaja osigurava visok kvalitet života. Pored toga, niži troškovi života znače da vaša penziona ušteda može dalje trajati, omogućujući vam udoban i ispunjen penzioni život.

montenegro

Mogu li Britanci i građani EU da se penzionišu u Crnoj Gori?

Da, i Britanci i građani EU mogu se penzionisati u Crnoj Gori. Gostoljubiva vizna politika zemlje čini jednostavnim za britanske državljane i građane EU da dobiju prebivalište. Evo šta treba da znate:

  1. Penziona Viza: Penzioneri iz Velike Britanije i EU moraju se prijaviti za penzionu vizu, koja zahtjeva dokaz o stabilnim prihodima i zdravstvenom osiguranju. Ova viza daje pravo na boravak u Crnoj Gori i pristup lokalnim zdravstvenim uslugama.
  2. Privremena Boravišna Dozvola: U početku, penzioneri mogu se prijaviti za privremenu boravišnu dozvolu, važeću godinu dana i obnovljivu godišnje. Ova dozvola omogućava duži boravak i pristup osnovnim uslugama.
  3. Dugoročne Opcije: Za one koji planiraju duži boravak, Crna Gora nudi petogodišnju boravišnu dozvolu, koja je takođe obnovljiva. Ova opcija pruža veću stabilnost i mogućnost uživanja u većini privilegija crnogorskog državljanstva, osim glasanja i posjedovanja crnogorskog pasoša.
  4. Zdravstveno Osiguranje: Crna Gora nudi kvalitetne zdravstvene usluge, a penzioneri mogu pristupiti tim uslugama kroz svoj status prebivališta. Privatno zdravstveno osiguranje je takođe dostupno i preporučuje se za sveobuhvatnu pokrivenost.
  5. Troškovi Života: Troškovi života u Crnoj Gori su znatno niži nego u mnogim zapadnoevropskim zemljama, čineći je atraktivnom opcijom za penzionere iz Velike Britanije i EU. Sve od stanovanja do odlaska u restoran je povoljnije, omogućujući penzionerima da uživaju u udobnom životnom stilu sa fiksnim prihodima.
  6. Zajednica i Stil Života: Crna Gora je dom rastuće zajednice iseljenika, uključujući mnoge Britance i građane EU. Ovo raznovrsno i gostoljubivo okruženje osigurava da će se penzioneri osjećati kao kod kuće i imati mnogo prilika za druženje i angažovanje u raznim aktivnostima.

Sa povoljnom klimom, zapanjujućim pejzažima i pristupačnim troškovima života, Crna Gora je atraktivna opcija za Britance i EU penzionere koji žele uživati u svojim zlatnim godinama u prelijepom i kulturno bogatom okruženju. Bilo da tražite mirno utočište ili aktivan stil života, Crna Gora nudi nešto za svakoga.


Koji je porez na penziju u Crnoj Gori?

Crna Gora nema specifičan porez na penziju. Međutim, penzioneri podliježu istim poreskim propisima kao i ostali stanovnici. Zemlja ima relativno nizak jedinstveni porez na dohodak od 9%, što može biti vrlo povoljno za penzionere. Pored toga, ne postoji porez na nasleđe, što čini Crnu Goru poreski prijateljskom destinacijom za penzionere koji žele maksimalno iskoristiti svoje uštede.

Koliko je potrebno za udoban život u Crnoj Gori?

Troškovi života u Crnoj Gori su znatno niži nego u mnogim zapadnoevropskim zemljama. U prosjeku, udoban penzioni život može se postići sa mesečnim budžetom od oko 1.500 do 2.000 evra. Ovaj budžet uključuje stanovanje, komunalije, namirnice, izlazak u restoran i zabavu. Naravno, tačan iznos može varirati u zavisnosti od vašeg stila života i specifične lokacije unutar Crne Gore.

Luštica Bay: Premijerna Destinacija za Penzionere

Iako nije isključivo zajednica za penzionere, Luštica Bay na poluostrvu Luštica nudi dinamično i uključivo okruženje koje je savršeno za penzionere. To je jedno od najpoželjnijih mjesta u Crnoj Gori, i zaista u Evropi, za penzionisanje. Evo zašto:

  • Raznolika Zajednica: Luštica Bay je dom vibrantne mješavine stanovnika, uključujući mlade profesionalce, porodice i penzionere, stvarajući živu i angažovanu atmosferu. Područje je poznato po dinamičnom stilu života, sa mnogo aktivnosti i događaja koji su namijenjeni svim starosnim grupama.
  • Luksuzni Život: Razvoj nudi širok spektar opcija za nekretnine, od marina apartmana do golf rezidencija, osiguravajući da postoji nešto za svaki ukus i budžet. Visokokvalitetna gradnja i elegantan dizajn obećavaju luksuzno životno iskustvo.
  • Sadržaji Svjetske Klase: Stanovnici uživaju u pristupu vrhunskim restoranima, kupovini, zdravstvenim ustanovama i rekreativnim aktivnostima. Razvoj obuhvata sedam hotela, dvije svjetske marine, golf teren sa 18 rupa, 4.9 km dugo šetalište i četiri netaknute jadranske plaže, osiguravajući da uvijek ima nekih aktivnosti.
  • Blizina Prirode i Kulture: Luštica Bay nudi savršen spoj prirodne ljepote i kulturnog bogatstva. Bilo da želite istraživati netaknute pejzaže, uživati u vodenim sportovima ili se upoznati sa lokalnim tradicijama, sve ćete to naći na dohvat ruke.
%title

Zaključak

Penzionisanje u Crnoj Gori, posebno u luksuznoj enklavi Luštica Bay, nudi neuporediv životni stil udobnosti, ljepote i pristupačnosti. Sa svojim zapanjujućim pejzažima, gostoljubivom zajednicom i robustnom infrastrukturom, Crna Gora brzo postaje vrhunska destinacija za penzionere koji traže miran i ispunjen život. Bilo da odlučite da iznajmite ili kupite, investicija u vašu sreću i blagostanje će se isplatiti.

Za više informacija o nekretninama dostupnim u Luštica Bay, posetite www.lusticabay.com. Započnite svoje putovanje ka penziji iz snova u Crnoj Gori danas!



    Ovom formom se prikupljaju Vaše ime, email adresa, broj telefona i zemlja. Molimo Vas da pregledate našu Politiku privatnosti kako biste imali uvid u način na koji čuvamo i upravljamo Vašim podacima.