fbpx

JEDINSTVENA I OGRANIČENA PONUDA SADA DOSTUPNA

SAZNAJTE VIŠE
close

Ljeto u Crnoj Gori nudi niz kulturnih proslava, muzičkih i pozorišnih koncerata, festivala i zabave koja je bogata, raznolika i živopisna kao i bilo koja koja se može doživjeti na najpopularnijim destinacijama jugoistočne Evrope. Od zabavnih događaja u Budvi do festivala bogate baštine u Kotoru – ovdje ima nešto za svakoga.

U ovom članku, tim iz Luštica Baya, ekskluzivne obalne zajednice Crne Gore, dijeli omiljene događaje iz ljetnog kalendara događaja u Crnoj Gori za 2024. godinu i ističe događaje koje ne smijete propustiti i koji će se održati ovog ljeta u njihovom susjedstvu.


Muzički festivali u Crnoj Gori

%title
Ljetni događaji u Crnoj Gori 2024

Muzički festivali u Crnoj Gori su inkluzivni, dobrodošli i svetske klase. Umjetnici, DJ-evi i muzičari – lokalni i međunarodni – svake godine zabavljaju impresivan broj ljubitelja muzike. Neki od najboljih svjetskih plesnih, rock i jazz festivala će se održati ovdje u narednim nedeljama.

Made in New York Jazz Festival

Datum: 21., 22., 23. jun 2024.

Made In New York Jazz Festival se vraća u Crnu Goru po deveti put od 21. juna. Smješten u Porto Montenegru u Tivtu, događaj uključuje legendarne umjetnike kao što su Jeff Tain Watts, Nathan East, Frank Gambale, Kennedy Kennedy, Yaacov Mayman, zajedno sa nadolazećim zvijezdama kao što su Ekep Nkwelle i Noah East iz SAD-a – najbolji globalni jazz talenti. Regionalni umjetnici, uključujući Lanu Janjanin iz Hrvatske i međunarodne umjetnike kao što je Michal Martyniuk iz Novog Zelanda, takođe će nastupati ove godine. Veliko finale će se održati 23. juna u The Capital Plaza.

Get Lost!

Datum: 28. jun 2024.

Nakon navodno nevjerovatnog događaja u Mexico Cityju, Crosstown Rebels predstavlja Get Lost! u Crnoj Gori ovog ljeta. Uzbudljiv događaj za ljubitelje elektronske muzike, ovaj novi jednodnevni festival se opisuje kao “ultimativno underground muzičko iskustvo”. Održava se u istorijskoj tvrđavi Kanli Kula u Herceg Novom, ovaj festival sa dvije bine će biti jedan od najvećih elektronskih muzičkih događaja u Crnoj Gori u 2024. godini.

Beats on the Bay

Datumi: 6. jul do 30. avgust 2024.

Proslavite ljeto na Beats by the Bay festivalu u Almara Beach Clubu u Luštica Bay-u. Svake subote u julu i avgustu gosti mogu uživati u međunarodnim VIP DJ-evima kao što su Berge Sahakian (Goldcap) i Amine K. Od tradicionalne/modern fusion muzike do nasmijanih elektronskih zvukova, neki od najboljih svjetskih umjetnika će nastupati ovdje tokom narednih nedelja. Julska postava uključuje Pete Herbert, DJ Torres, Tebra i Funk D’Void, dok avgustovska postava uključuje Goldcap, Secret 47, Amine K, Estray i The Soul Brothers. Ovi umjetnici su nastupali širom svijeta – Marrakech, London, Lisabon i LA, Japan i Burning Man u Nevadi – i ovog ljeta Crna Gora se dodaje na ovu prestižnu listu.

Rubix Festival

Datumi: 8., 9., 10. avgust 2024.

U Porto Montenegru, ljeto 2024, dočekujemo drugo izdanje Rubix Festivala – događaja koji nudi fantastičnu kombinaciju muzike, umjetnosti, pozorišta i tehnologije. Platno kreativnosti, ovaj festival je savršeno mjesto za slobodne duhove, ljubitelje zabave, ambiciozne umjetnike, mlade izvođače, stvaraoce i sve koji traže ljeto puno zabave i uživanja pored mora! Mnogo više od muzike, tu su radionice i masterklasovi, izložbe umjetnosti i fotografije, vrtovi s hranom i pijaca za uživanje. “Organizatori Rubix Festivala su stvorili jedinstvenu platformu koja generiše

Lake Fest

Datumi: 9., 10., 11. avgust 2024.

Lake Fest je jedan od najpopularnijih godišnjih muzičkih festivala u Crnoj Gori. Održava se u avgustu, u opštini Nikšić, ovaj trodnevni festival je jedan od vrhunaca ljetnje festivalske sezone. Okupljajući najbolje lokalne, regionalne i međunarodne umjetnike, Lake Fest ima nevjerovatnu atmosferu i može se pohvaliti jednom od najljepših lokacija bilo kojeg muzičkog događaja u Evropi – šuma pored jezera Krupac. Kamperski sadržaji su dostupni svima kako bi se dodalo na avanturu na otvorenom. U 2024. godini, headlineri uključuju Rudimental, The Stranglers, The Libertines i Olly Murs, uz mnoge druge poznate izvođače. Ulaznice su dostupne u lokalnim prodajnim mjestima (u Podgorici i Nikšiću) ili online na web sajtu Lake Fest-a.


Ljetni koncerti u Crnoj Gori

Ljetni koncerti u Crnoj Gori
Ljetni koncerti u Crnoj Gori

Radujemo se sjajnom ljetu punom muzičkih koncerata.

Ljetne Salsa Noći

Datumi: 20. jun, 8. jul, 7. avgust, 5. septembar

Za ultimativno latino iskustvo, užarene Salsa Noći u Luštica Bay-u donose ritmove benda Cubalcanica i trija Havana Ladies. Savršena prilika da obujete plesne cipele, pokažete svoje vještine i začinite svoje ljeto ritmom i strašću salse. Početnici su takođe veoma dobrodošli.

Operosa Montenegro i serija koncerata Operosa

operosa
Operosa Lustica Bay

Datumi: 3., 4., 24. jul 2024. & 9. avgust 2024.

Ovog ljeta, Luštica Bay će biti domaćin Operosa Montenegro. Predstavljajući izuzetnu seriju koncerata Operosa u Amfiteatru u naselju Centrale, večernji nastupi na otvorenom uključuju The Fury of Hella!, Cinderella, A Star is Born i Opera Romances. Operosa Montenegro je osnovala finska mezzosopranistica Katherine Haataja, koja je razvila kompaniju iskusnih virtuoza. Takođe slavi talente novih opernih izvođača, pa bi možda budući Pavarotti, Dmitri Hvorostovsky ili Maria Callas mogli biti na sceni ovog ljeta.

Gibonni svira u Luštica Bay-u

%title
Gibonni u Luštica Bay-u<

Datum: 15. jul 2024.

Pripremite se za koncert ljeta koji će vas ispuniti dobrim osjećajima dok legendarni zabavljač i hrvatski kantautor Gibonni izlazi na scenu na Malom molu u Luštica Bay-u. Uživajte u večeri pod zvijezdama, ispunjenoj Gibonijevom muzičkom fuzijom popa, rocka i tradicionalne dalmatinske narodne muzike, sve to na prekrasnoj pozadini poluostrva Luštica i Jadranskog mora.

Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra

Datum: 17. jul 2024.

Nagrađivani Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra, pod vođstvom tromboniste i kompozitora Luisa Bonille, priprema se da pruži zaista elektrizirajući nastup na Malom molu u Luštica Bay-u ovog jula. Pored mora, pod zvijezdama – ovaj ansambl okuplja najbolje mlade jazz talente, i njihov predstojeći koncert je obavezno gledanje ove sezone.

Zapadnobalkanski omladinski orkestar

Datum: 28. jul 2024.

Doživite bogatu muzičku baštinu Crne Gore na predstojećem koncertu Zapadnobalkanskog omladinskog orkestra. Predstavljen od strane Kotor Arts-a, orkestar predstavlja najtalentovanije gudače, duvače i perkusioniste iz regiona, koji se okupljaju da izvedu nezaboravno veče klasične muzike.

Jazz Veče sa Harfoush

Datum: 11. avgust 2024.

Nudeći još jednu nevjerovatnu večer jazza pod zvijezdama, vrhunski egipatski jazz vokalista, Harfoosh, povest će publiku na putovanje u svijet jazza i dalje. Od blagih klasika do zavodljivih torch pjesama – Harfooshov repertoar nudi nešto za ljubitelje muzike svakog žanra.

Amplitudes Ensemble – Nastup 8 Violončela

%title
Amplitudes Ensemble – 8 Cellos Performance

Datum: 15. avgust 2024.

Doživite nešto izvanredno ovog ljeta u Luštica Bay-u. Nastup 8 violončela Amplitudes Ensemble, smješten u pozadini nijemih filmova, oživljava muzičku baštinu Gruzije, Balkana, Indije i dalje. Poslastica za sva čula, projicovane vizualizacije oživljavaju uz jedinstvene harmonije ovog divnog okteta.


Beach Club i DJ Događaji u Crnoj Gori

%title

Mjesto gdje se visok nivo energije i osjećaj ljetne opuštenosti mogu naći – danju i noću!

Almara Beach Club Beach Vibes

Datumi: Sredina juna do sredine septembra (3 puta sedmično)

Doživite legendarni Almara Beach Club u Luštica Bay-u – jedan od najekskluzivnijih beach klubova u zemlji. Od juna do septembra, rezident DJ Rayo će puštati eklektičnu mješavinu elektronske, pop, hip-hop i alternativne muzike. Sa tri nastupa sedmično, plaža se transformiše, danju i noću. Od trenutaka visoke energije do opuštene smirenosti. Ovo je beach club za ljeto 2024.

Full Moon Parties at Almara Beach Club

full moon party

 Datumi: 21. jun, 21. jul i 19. avgust 2024.

Ne propustite Full Moon Parties u Almara Beach Clubu, gdje se zabava, muzika i dobri trenuci oživljavaju pod noćnim nebom. Dodajući boju magiji večeri, body paint, predivni light show-i i hipnotički akrobati sa vatrom čine ove mjesečne događaje nezaboravnim iskustvom. Počinju u 19 sati i traju do 1 sat poslije ponoći, ove full moon zabave donose rezidentne i gostujuće DJ-eve, ukusne koktele i osvježenje na plaži. U Almara Beach Clubu, svaki trenutak sija u sjaju punog mjeseca.


Porodični festivali i zabava u Crnoj Gori

%title

Jedna od najprijateljskijih zemalja za porodice na svijetu, Crna Gora dočekuje posjetioce svih uzrasta. Kako bi osigurali da cijela porodica može zajedno uživati, evo nekih od najboljih stvari koje možete raditi sa gostima – mladima i starima – ovog ljeta.

The Hello Summer Festival

Datum: 23. jun 2024.

Proslavite toplinu ljetnjeg dočeka u Crnoj Gori na Hello Summer Festivalu na Promenadi Luštica Baya ovog juna. Ovaj jednodnevni porodični festival će imati odličnu live muziku. Svi će takođe uživati u lokalnoj hrani i rukotvorinama, kao i antikvitetima koje možete istražiti. Jedan od najomiljenijih događaja u zajednici, pozivamo goste da se pripreme za uživanje u predivnoj crnogorskoj obali i sunčanim ljetnim vibracijama.

Noći mađioničara za djecu sa Aleksandrom

Datum: 18. i 19. jul 2024.

Za djecu, mlade i starije, wow-faktor Noći mađioničara za djecu sa Aleksandrom mora se vidjeti da bi se vjerovalo. Ovaj sjajan šou će zaslijepiti publiku svih uzrasta, nudeći im priliku da pokušaju otkriti tajne magije i brzih ruku. Možda pokušajte prisustvovati obje noći – možda shvatite kako Aleksandar to radi!

Circus Animatori

Datumi: 13. i 14. avgust 2024.

Iskustvo Circus Animatora podiže zabavu na novi nivo. Zapanjujući hodači na štulama, klovnovi i mađioničari donose najbolje od modernog cirkusa, sa trikovima i tačkama dizajniranim da vas nasmiju, razvesele i oduševe. Svijet nastupa Circus Animatora je svijet svjetla, boje i predivne mašte. Divna zabava za djecu i odrasle.


Sportski i jedriličarski događaji u Crnoj Gori

%title

Uživajući u predivnom mediteranskom vremenu, ljetni mjeseci su idealno vrijeme za sportove na otvorenom, aktivnosti i jedrenje. Ovog ljeta ima nešto za svakoga – od početnika do vrhunskih sportista.

Regionalni turnir u padelu

Datumi: 13. do 16. jun 2024. i 17. do 18. avgust 2024.

Održava se na Centrale Padel terenima u Luštica Bay-u, Regionalni turnir u padelu prikazuje najbrže rastući sport na svijetu. Stanovnici i posjetioci su pozvani da se takmiče ili jednostavno gledaju kako igrači pokušavaju nadmudriti svoje protivnike moćnim padel potezima. Garantovano je sjajno vrijeme, turnir dočekuje igrače svih sposobnosti, ali možete očekivati i vrhunsku padel akciju! Pripremite se za strateške voleje, teške udarce o zid i čuveni “La Chiquita” potez – čeka vas novi svijet sporta s reketom!

Akvatlon

Datum: 15. jun 2024.

Akvatlon Luštica Bay 2024. održava se u saradnji sa hotelom The Chedi i Multi Sport Akademijom Mayer. Ovaj godišnji favorit vidi učesnike kako trče kroz Luštica Bay’s Marina Village i zatim plivaju između dvije predivne plaže zajednice. Ovaj porodični dan trke počinje registracijom u Amfiteatru i završava se ceremonijom dodjele nagrada. Odlična prilika da ubrzate puls i uživate na svježem zraku, u prirodi i prijateljskom takmičenju.

Otvoreno prvenstvo ILCA Crne Gore 2024.

Datumi: 30. avgust do 1. septembar 2024.

Kako se ljetna sezona bliži kraju, Luštica Bay će biti domaćin Otvorenog prvenstva ILCA Crne Gore 2024. Porodično orijentisano jedrenje – regate klase 5 i 6 – ovdje možete vidjeti sljedeću generaciju jedriličara na djelu (uzrasta do 21 godine), kako pokazuju svoje vještine u jedrilicama za jednu osobu. Mladi takmičari takođe imaju priliku da se trkaju u najpopularnijem dječijem jedrenju na svijetu.

Jedriličarski kup Luštica Bay 2024.

Datumi: 31. avgust do 1. septembar 2024.

Jedriličarski kup Luštica Bay 2024. je jedan od najprestižnijih i najsjajnijih jedriličarskih događaja ljeta. Sa krstašima koji se takmiče za kup, trka prati kurs duž slikovite jadranske obale do ostrva Mamula i nazad. Prikazujući Luštica Bay kao rastuću destinaciju za evropsko jedrenje, ovaj vikend nautickog i sartorijalnog savršenstva ne smijete propustiti.

Utrka uzbrdo u Luštica Bay-u

Datum: 7. septembar 2024.

Za one koji traže krajnji izazov na kraju sezone, Utrka uzbrdo u Luštica Bay-u donosi izazovnu trku i biciklizam od marine do vrha brda u naselju The Peaks na poluostrvu Luštica – naporan uspon od 180 metara. Dođite i navijajte za Kralja ili Kraljicu brda. Ako mislite da imate ono što je potrebno, prijavite se i počnite s treninzima već danas.


Događaji kulturnog nasleđa u Crnoj Gori

%title

Crna Gora zaista blista tokom ljetnjih mjeseci, a topli dani odražavaju toplu gostoljubivost koju lokalni crnogorski stanovnici pružaju posjetiocima koji žele saznati više o istoriji, nasleđu i kulturi ove zemlje. Ovog ljeta, provjerite neke od najživopisnijih, najraznovrsnijih i istorijski najfascinantnijih festivala u Crnoj Gori.

Kulturni pop-up događaji

Datumi: 13. jun, 11. jul, 21. avgust i 10. septembar 2024.

Iskusite umjetničko nasleđe Crne Gore sa Kulturnim pop-up događajima u Luštica Bay-u ovog ljeta. Ovi događaji, koji se održavaju u različitim naseljima Luštica Baya, predstaviće folklorne igrače u tradicionalnim nošnjama, lokalne muzičke nastupe i narodne pjesme, kao i tradicionalne igre. Ovi pop-up događaji oživljavaju bogate kulturne tradicije i istoriju Crne Gore, i predstavljaju divnu rekreaciju istorije koju stanovnici i posjetioci mogu uživati.

Dan državnosti Crne Gore

Datum: 13. jul 2024.

U čast nezavisnosti zemlje iz 1878. godine, Dan državnosti Crne Gore je jedan od najvažnijih nacionalnih praznika u Crnoj Gori. Proslava u Luštica Bay-u uključivaće prelijepu muziku hora Antivari Musica iz Bara i jednako prelijepu lokalnu hranu na bazaru događaja. Posjetioci takođe mogu obići izložbu antikviteta.

Festival Fascinada u Perastu

Datum: 22. jul 2024.

Za one koji uživaju u ljepoti nasleđa, tradicije i istorije, ne propustite festival Fascinada u Perastu – festival fascinantan kao što njegovo ime sugeriše. Proslavljajući Gospu od Škrpjela – ostrvsku crkvu sa istorijom koja datira iz 1452. godine – 22. jula procesija od do 60 ukrašenih brodova polazi sa ulaza u zaliv ka Perastu, kruži oko ostrva, gdje se pjevaju stare pjesme iz oblasti Boka Kotorska. Ovo jedinstveno kulturno iskustvo duboko je ukorijenjeno u crnogorskoj tradiciji. Nakon toga, hrana i piće se služe na raznim štandovima postavljenim na promenadi. Muzika i kasnonoćni koncerti su takođe dobrodošli i divni.

Kotorski ljetnji karneval

Datum: 30. jul do 2. avgust 2024.

UNESCO-ov prirodni i kulturno-istorijski region Kotora je dom najjužnijeg fjorda u Evropi i briljantno zabavnog međunarodnog ljetnjeg karnevala u Kotoru. Jedan od najboljih festivala nasleđa u regionu, ovaj godišnji događaj transformiše grad u centar zabave i proslave. Sa šarenim paradama, raskošnim kostimima i nastupima lokalnih i međunarodnih umjetnika, karneval prikazuje bogato nasleđe Kotora, dok istovremeno zabavlja hiljade ljudi koji dolaze da uživaju u live muzici, plesu i jedinstvenim kulturnim aktivnostima. Pridružite se maskenbalu u ovom veličanstvenom srednjovjekovnom gradu!

Bokeljska Noć

Datum: Avgust – Da se potvrdi

Bokeljska Noć je jedan od najpopularnijih ljetnjih festivala u Kotoru. Proslava tradicija ribara, mornara i građana Kotora, lokalni i međunarodni ljudi mogu se prijaviti za učešće u vodenoj paradi, gdje ljudi ukrašavaju svoje brodove – svaki sa ličnom porukom na prikazu. Nakon toga, procesija se nastavlja kroz ulice, gdje možete uživati u muzici, koncertima i odličnoj lokalnoj hrani. Spektakularni vatromet završava događaj.


Događaji umjetnosti, kulture i dizajna u Crnoj Gori

%title

Međunarodni festival KotorArt

Datumi: 21. jun do 14. avgust 2024.

KotorArt je jedan od najvažnijih umjetničkih festivala u Crnoj Gori. Prepoznat širom svijeta, ove godine će 200 programiranih izložbi i događaja prikazati jedinstvena djela i umjetničke talente lokalnih, regionalnih i međunarodnih umjetnika. Osnovan kao umjetnički festival 2002. godine, KotorArt je postao multidimenzionalni festival – sa muzičkim teatrom, radionicama i predavanjima, uz aktivnosti koje se dešavaju i nakon festivala, doprinoseći kulturnom životu grada tokom cijele godine.

Pozorište – Žena Koja Je Skuvala Svog Muža

%title

Datum: 14. jul 2024.

Ako uživate u crnoj komediji, onda je Žena Koja Je Skuvala Svog Muža predstava za vas! Izreka “Put do muškog srca je kroz njegov stomak” dobija novo značenje nakon što pogledate ovu predstavu. Ova produkcija sa Biserkom Milić, Đorđem Tatićem, Marijom Đurić i Anđelijom Rondović je svakako vrijedna gledanja.

Međunarodni festival mode 2024.

Datumi: 19. i 20. jul 2024.

Sa ljetnom sezonom u punom jeku, modni zaljubljenici će se okupiti u Porto Montenegru – modnoj prijestonici Crne Gore – za Međunarodni festival mode 2024. Ovo elegantno naselje postaje ultra-glamurozni centar modnog savršenstva, gdje se modni znalci, ljubitelji velikog dizajna i društveni krugovi okupljaju kako bi kritikovali i dobili inspiraciju od dizajnera koji su na vrhuncu svjetske mode.


Događaji hrane i vina u Crnoj Gori

SuperWine 11 u Luštica Bay-u

Superwine11

Datum: 29. jun 2024.

SuperWine je događaj na kojem se mogu uživati fina vina u dobrom društvu. Proslavite umjetnost vinarstva i prepustite se večeri koja će oduševiti i amatere i poznavaoce. Uživajte u degustacijskom putovanju na prelijepoj lokaciji – Veliki lukobran u Luštica Bay-u.


Kada je riječ o pronalaženju aktivnosti u Crnoj Gori tokom ljeta, stanovnici i posjetioci imaju širok izbor. Ljetni festivali u Crnoj Gori su među najboljima na svijetu – dođite i otkrijte ih sami.