fbpx

JEDINSTVENA I OGRANIČENA PONUDA SADA DOSTUPNA

SAZNAJTE VIŠE
close
%title

Crna Gora, dragulj Jadrana, je čarobna tokom cijele godine, međutim, pravi utisak o destinaciji se definitivno dobija nakon ljetnje sezone. Smještena na poluostrvu Luštica, Luštica Bay je očaravajuća destinacija i donosimo vam 10 razloga zašto posjetiti ovaj novi grad na obali, u ovom periodu:

1. Pun doživljaj destinacije

Oktobar i novembar su među najboljim mjesecima da se po prvi put doživi crnogorsko primorje. Luštica Bay tada postaje prava lokacija u kojoj vlada mir koji omogućava uživanje u netaknutoj prirodi i odsustvo zamora karakterističnog za ljeto. Ležerna atmosfera primorja dolazi do punog izražaja u ovom vremenskog razdoblju. 

2. Blage temperature = adrenalinske ture

Jesen je jedna od najboljih sezona kada treba razmotriti put u Crnu Goru uz blage temperature koje omogućavaju idiličan boravak u prirodi, uz aktivnosti poput planinarenja i biciklizma. Još uvijek blage temperature mora pozivaju na istraživanje obale i svih njenih skrivenih uvala i to jedrenjem, daskom za veslanje (SUP) ili pak kajakom.

3. Atraktivnost jesenjih ponuda

Uživajte u odličnim ponudama smještaja u Luštica Bay-u te je izbor lak u nizu elegantnih apartmana sa pogledom na more koju dopunjuju kvalitetna gastronomska ponuda i aktivnosti u prirodi. Tim za iznajmljivanje Luštica Bay-a je na raspolaganju, da za sebe izaberete najbolje jesenje ponude i opcije za putovanja tokom cele godine.

Boka Kotorska

4. Čari Boke Kotorske

Otkrijte najbolje od ovog predjela, koje je fuzija prethodnih vjekova i savremenih trendova koja se reflektuje na sve segmente zivota: od kulinarstva do arhitekture. Upijte utiske šarmantne lokacije novog grada na obali uz nezaboravan obilazak kultne destinacije zaliva Boke i njena dva dragulja Perast i Stari grad Kotor koji su pod zaštitom UNESCO-a.

Vibrantna kulinarska scena Luštica Bay-a uz slikovitu promenadu kreira gastronomski pečat destinacije kojeg tvore primamljivi ukusi širokog dijapazona jela od svježih morskih plodova do ukusnih italijanskih i lokalnih specijaliteta. Restorani i barovi na obali su kulisa za opcije sofisticiranih ručkova i intimnih večera u zalasku sunca.

Tim zadužen za kvalitet boravka gostiju su odlični znalci destinacije tako da mogu da asistiraju u kreiranju agende po mjeri koja obiluje aktivnostima koje uključuju aktivnosti na destinaciji ali i avanture u blizini poput planinarenja, uživanja na SUP dasci, istraživanje obale kajakom, iznajmljivanje brodova za puni doživljaj Jadrana, ovog savršenog horizonta.  

%title

5. Uživanje u wellness-u

Jesen je idealno doba za dodatnu dozu njege koja je moguća u vrlo kvalitetnom izboru Spa centara u Crnoj Gori a The Chedi Luštica Bay se može podičiti luksuznim spa centrom. Kozmetički tretmani ovog nagrađivanog spa centra su idealni za revitalizaciju tijela, dok sjaj lica omogućavaju regenerativni tretmani lica. Širok opus tretmana tijela uključuje spektar od revitalizirajuće švedske i balijske masaže do okrepljujuće japanske šiacu masaže, pilinga cijelog tela i obloga od toplog, organskog začinskog blata.

Bazen spa centra zaokružuje mogućnosti relaksacije kao i otvoreni infinity bazen, sauna, parno kupatilo i tuš doživljaja sve na korak od mora.

6. Pregršt kulturnih sadržaja

Mjeseci mimo glavne sezone su idealna prilika za upoznavanje kulture, tradicije i običaja Crne Gore. Prijateljski razgovori sa gostoljubivim mještanima će lako dočarati sliku života ove zemlje na Jadranu  kroz njihove priče, recepte i način života.

7. Laka prilagodba agende

Putovanja van sezone otvaraju vrata spontanosti. Istraživanje skrivenih kutaka ove prelijepe zemlje, upoznavanje sa pričama austrougarskih tvrđava, čari skovitih uvala su dio svakog putovanja a dodatan šmek dodaju lokalne tradicije koje okupljaju zajednicu uz čašicu rakije ili vina. Niz nezaboravnih momenata obilježiti mještani koji će vas rado povesti na pecanje u okviru Bokokotorskog zaliva ali i na Jadranu. 

8. Spektakularni nacionalni parkovi

Pet nacionalnih parkova mame one koji traže avanturu. Jesen avanturistima znači potpuno uživanje u ljepoti koji oduzima dah, bez brojnih posjetilaca.

Lovcen Crna Gora

Nacionalni park Lovćen: Krenite na jednodnevni izlet do veličanstvenih planina i kultnog Njegoševog mauzoleja na vrhu planine Lovćen, sa panoramskim pogledom na Bokokotorski zaliv. Do vrha planine možete stići za 11 minuta, uslijed skoro otvorene zičare. Uživajte u piću na vrhu planine ili iznajmite bicikl i uživajte u pogledu na predjele koji se pružaju sa ove istorijske rute ka Kotoru.

Nacionalni park Biogradska gora je jedna od poslednjih prašuma u Evropi, udaljena je samo tri sata od Luštica Bay-a koja je pravi dragulj prirode zajedno sa netaknutim Biogradskim jezerom. Takođe, ova destinacija je ambasador kulinarstva sjevera Crne Gore. 

Nacionalni parkovi Durmitor i Prokletije su idealni za nove avanture na krševitom terenu, u blizini netaknutih jezera.

Skadarsko jezero je jedini nacionalni park kojim dominiraju vodeni i močvarni ekosistemi. Kao najveće jezero u regionu, jedno je od najvećih rezervata ptica u Evropi. To je zadivljujući reon sa strmim planinama, ostrvskim manastirima, i kompletnim površinama prekrivenim lokvanjima.

9. Staze vina

Crna Gora je prava vinska destinacija koja baštini čak preko 60 malih visoko kvalitetnih vinarija. Ova svojevrsna ogledala lokalne kulture su pravi predstavnici autentičnog lokalnog gostoprimstva koji u svoj centar stavlja vina s karakterom.

10. Maslinjaci Crne Gore

Maslinjaci su odlika primorja Crne Gore a u ovom predjelu se njeguje vjekovna tradicija branja maslina. Blizu Luštica Bay-a nalazi se organska farma Moric u okviru koje je moguće degustirati ulje dobijenog starim metodama “ cijeđenja na hladno”  ili se pridružiti  tradicionalnom branju maslina.

Posjeta jugu države nije potpuna bez posjete Starom gradu Baru koji je sinonim za maslinu kao i ostale organske namirnice koji uspijevaju u ovom periodu godine.

Sočne i primamljive namirnice poput nara i mandarina su sada u sezoni i obilje ovih vrsta voća se može naći na pijacama i u lokalnim voćnjacima.

Jesen u Crnoj Gori

Bogatu tapiseriju boja jeseni tka žuto lišće i bujne zelene šume koje se spuštaju sve do plavog mora dok poseban akcenat daju skoro ljubičasti zalasci sunca. Uz niz aktivnosti i pregršt kulturnog nasljeđa, Crna Gora je savršena jesenja destinacija.